FAQ

1. Wie kan deelnemen aan Autdoor?

Autdoor wordt in eerste instantie georganiseerd voor personen met autisme (ASS) of een vermoeden van. We hopen dan ook dat we een meerderheid aan deelnemers met autisme kunnen bereiken. Maar we willen ook openstaan voor het persoonlijke netwerk van personen met autisme. Mocht er nog plaats vrij zijn dan zijn ook beroepskrachten welkom.

2. Waarom spreken wij van autisme ipv ASS?

Wij gebruiken doorgaans personen met autisme ipv ASS. ASS staat voor Autisme Spectrum Stoornis. Heel wat mensen met autisme hebben een probleem met het woord stoornis binnen ASS. We zouden kunnen zeggen personen binnen het autisme spectrum maar dat bekt niet zo goed. Daarom gebruiken we gewoon het woord autisme dat voor ons het hele spectrum bereikt.

3. Wie zijn de initiatiefnemers van Autdoor?

Enkele mensen met autisme hebben het initiatief genomen om Autdoor te organiseren. Zij vormen een denkgroep die nadenkt over de autismevriendelijkheid van programma, bereikbaarheid, organisatie, ...

4. Welke organisaties steunen Autdoor?

Autdoor wordt ondersteunt door de Vlaamse Vereniging Autisme en door de AP Hogeschool van Antwerpen.

Indien er nog organisaties zijn die ons willen ondersteunen dan kunnen zij ons daarvoor altijd contacteren.

5. Wordt er, tijdens de middagpauze, rekening gehouden met voedselintoleranties of vegetariërs?

Spijtig genoeg kunnen wij geen rekening houden met alle voedselintoleranties. Personen met een voedselintolerantie kunnen best hun eigen voedsel voorzien. Er zal wel koffie, thee en water voorzien zijn. Vegetariërs kunnen op hun beide oren slapen want zij zullen wel een aanbod hebben.

6. Kan ik me inschrijven voor 1 onderdeel?

De inschrijvingen zijn voor heel de dag. We kunnen hier geen uitzondering op maken.

7. Moet ik alle onderdelen volgen?

Het is niet verplicht om alle onderdelen te volgen. Je kan, wanneer je moe bent of last hebt van overprikkeling, steeds terecht in onze rustkamer. Verder is er ook een binnenkoer waar je terecht kan of je kan even tot rust komen in de grote onthaalruimte.

8. Waar kan ik informatie vinden over de bereikbaarheid?

Een goede website met alle, up to date, informatie is Slim naar Antwerpen

Op zaterdag is er ook een markt op het plein voor de Schouwburg. De kans is groot dat daardoor alle parkings in de buurt volzet zijn. De makkelijkste oplossing is om je auto aan de rand van de stad te zetten op één van, gratis, park en ride parkings. Van daaruit kan je dan makkelijk met het openbaar vervoer je reis verder zetten.

De locatie ligt op zo’n 12 min stappen van het Centraal Station te Antwerpen.

9. Ik heb nog een vraag die hier niet staat?

Dan kan je daarmee ons contacteren. Misschien komt je vraag dan ook in deze lijst te staan.